Ik wil de beste koffiebonen

Waar vind ik de beste koffiebonen?

Je kunt er vanuit gaan dat je de beste koffiebonen niet in de supermarkt zal vinden. Een betere kans maak je bij een speciaalzaak voor koffie. Ook online zijn er diverse goede web shops te vinden. Het nadeel hiervan is dat je de koffiebonen niet kan zien en ruiken.

beste koffiebonenHoe herken ik de beste bonen?

Wanneer je in een koffiespeciaalzaak bent is het verstandig om de koffiebonen zelf goed te bekijken. Kijk goed of de bonen heel zijn. De beste koffiebonen zijn egaal gekleurd en zien er gaaf uit. De lekkerste koffie bereid je met bonen die ruiken naar vers gebrande koffie. Daarnaast is er ook wat data die zegt dat kwalitatieve koffie die je maakt met verse bonen wel wat gezonder is dan “processed” koffie.

Wanneer de bonen nog amper of helemaal niet meer deze geur bevatten, zal de koffie waarschijnlijk niet meer zo lekker worden. Het kan ook helemaal geen kwaad om een koffieboon te proeven. Dit is absoluut niet schadelijk en geeft je een goed beeld van de smaak van de koffie.

Verder is de branddatum van de koffiebonen van belang. Hoe recenter de branddatum, hoe lekkerder de koffie! Natuurlijk kan je verschillende koffiebonen uitproberen en uiteindelijk zal je de voor jou beste koffiebonen vinden. Smaken verschillen immers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.